Ämpärilista kesälle 2018

Teen mielelläni listoja ja kesän ämpärilista on yksi suosikeistani. Siitä on sitten kätevä lokakuussa katsoa, mitä kaikkea sitä onkaan jättänyt tekemättä. Koska uskon vakaasti, että nämä kelit tulevat jatkumaan läpi kesän aina syyskuun loppuun saakka, valikoin listalle lähinnä ulkoilmassa toteutettavia aktiviteetteja.

Käy Skifferissä pizzalla

Siellä Liuskaluodon Skifferissä siis. Tai ainakin siellä. Kalliossakin voi käydä ja Viiskulmassa, jos jää aikaa. Viime kesänä ei käyty kertaakaan, sitä edellisenä, kun treenailin HSS:llä, tuli käytyä vähän useammin, koska koko kesän lauttalippu sisältyi treenimaksuun ja pizzoistakin sai rabattia. Liuskasaari on ihana paikka, Skifferin pizzat kelpoja ja rose kylmää. 

Käy Vallisaaressa, Lonnassa ja Isosaaressa

Kaikki kolme edelleen näkemättä, vaikka saavutettavuus ei ole kovin vaativa. Ihan paras tapa olisi pakata eväät ja juomat messiin, viettää aurinkoinen picnic-päivä Tallinnan laivoja ihmetellen ja palata illalla Kauppatorille, ottaa drinkki tai pari jollain keskustan trendikkäällä terdellä ja hiipiä Putte’s:n kautta auringon noustessa himaan. Sama konsepti toimii myös Suomenlinnassa. 

Visiteeraa kaupungin parhaat terassit

Mattolaituri, Löyly, Hamptons Bay, Merikerho, Sikala, Torni. Mitä näitä nyt on. Hernesaarenrantaan minulla on hieman ristiriitainen suhtautuminen. Voi olla, että annan sille vielä mahdollisuuden, voi olla että en. Varsinaisesti paikka ei mun nimeä huuda. Ja vähän sama homma Altaan kanssa, paikka on loistavasta sijainnistaan huolimatta vähän, no keskeneräinen ja ei niin viehättävä. 

Pyöräile aina kun voit

Olen jotenkin hiton laiska lähtemään pyörällä vaikkapa nyt kaupungille. Jotenkin se on muka niin vaivalloista lukita sitä joka paikkaan ja kaikkea muuta outoa. 

Pelaa golfia 

Ja mielellään enemmän kuin muutama kierros. Tämä sillä varauksella että paikat (ja auto) kestää. Meillä on melko hyvä työpaikkaetu Nevakseen, joten sitä pitäisi käyttää enemmän. Olen muutamana kesänä tehnyt niin, että ajan ennen duunien alkua pelaamaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tiiaamaassa on oltava joskus kutosen jälkeen (eli herätys on noin klo 5). Mutta kun paikalle pääsee; priceless, sanon. Eikä ole ruuhkaa. Täytynee taas koittaa motivoitua. 

Käy Haukilahden Palviljongilla syömässä

Tajusin vasta nyt, että sinnehän pääsee metrolla. Tai no melkein, mutta loppumatkan voi mennä sillä pyörällä. Autolla menemisessä on aina se huono puoli,  ettei voi nauttia sitä purjehdusseuramiljööseen oleellisesti kuuluvaan Riesling-lasillista (pulloa). 

Käy aamulenkillä

Niin varmasti. Aloitankin heti huomenna. Kun ostin sen sykemittarinkin. 

Käy Kauppatorilla aamukahvilla

Tämä siitä huolimatta, että kahvi ei siellä ole mitenkään erityistä, ainoastaan helvetin kuumaa. Lisäksi saatavilla on ainoastaan punaista maitoa. Ja se lihiskin on melko kamala. Mutta silti, tunnelma korvaa puutteet. 

Keksi keino päästä purjehtimaan

No, ainakin yksi vene on johon varmasti pääsisin, kunhan saisi aikaiseksi raivattua kalenteriin tilaa.

 

Semmoisia juttuloita. Haastavaksi asian tekee se, että lomaa ei ole kesällä ollenkaan. Eli listaa on käytävä suurelta osin läpi viikonloppuisin. Tällä hetkellä tilanne näyttää kesäviikonloppujen osalta kuitenkin melko hyvältä, koska siellä on ainoastaan yksi kiinnitys heinäkuun lopussa, kun mennään Tukholmaan. Tallinnassakin käydään Gunnareita katsomassa, mutta se on onneksi viikolla. Joskus kun on ollut niin, että vapaita viikonloppuja ei toukokuun lopun jälkeen juuri ole. Tavallaan se on ihan hyvä että esim. Ruississa on nykyään niin paska kattaus, ettei sinnekään tarvitse lähteä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: