Norwegian -viisi tähteä *****

Teksti ei ole tarkoitettu vastaiskuksi taannoin blogeissa velloneelle matkustelukeskustelulle, vaan haluan vilpittömästä jakaa tämän tiedon niille, joita se ei ole vielä tavoittanut; Norwegianin luottokortti on vähänkin matkustavalle aivan ylivertainen kortti.

Norwegian luottokortti

 1. Norwegian luottokortti on vuosimaksuton. Vertailun vuoksi; Dinersin Classic 50€/vuosi, Amex Gold 180€/vuosi. Oman pankin kautta otettujen korttien hinnat vaihtelevat käsittääkseni melkoisesti, riippuen asiakkuustasosta. Toki täytyy muistaa, että sekä Dinersiin että Amexiin kuuluvat loungeoptiot (sekä heidän omat bonariohjelmat), joten jos reissaa yhtään enempää, kannattaa tuon lounge-edun takia jompaa kumpaa pitää. Perusmalleissa lougen sisäänpääsystä joutuu toki vähän maksamaan (19-25 €), mutta lentokenttien hintatasolla kortti on silti varsin kustannustehokas.Norwegianin kortissa on matkavakuutus, kuten liki kaikissa korteissa taitaa nykyään olla. Ja samoille ehdoilla kuin yleensä; reissu tulee olla maksettu ko. kortilla, jotta vakuutus on voimassa.
   
 2. Norwegian on Visa, joten se käy maailmalla ja Suomessakin huomattavan sutjakammin, kuin esimerkiksi nuo yllä mainitut Diners ja Amex. Itse olen ainakin kokenut, jotta Visa ja MasterCard ovat samanvertaiset tässä suhteessa. Käyvät käytännössä joka paikassa.
   
 3. Erinomainen nettisivusto ja appsi käytön seurantaan. Asia, jonka luulisi olevan nykypäivänä itsestään selvyys, mutta eipä vaan ole. Dinersin sivusto on niin kryptinen, ettei edes heidän oma asiakaspalvelunsa pysty sitä selittämään, lisäksi tapahtumat päivittyvät sinne todella hitaasti. Enkä nyt varsinaisesti viittä tähteä pysty Nordeallekaan asiasta antamaan.
   
 4. Ilmaiset automaattinostot ulkomailla. Tällä on oikeasti merkitystä, kun olet reissussa maassa, jossa pelataan pelkällä käteisellä. Esimerkkinä voin mainita Kuuban, jossa olimme tuossa alkutalvesta; Stockmannin Mastercardilla 150 CUC:n (eli noin 150 taalaa) nostosta veloitettiin 5 taalaa. Norwegianilla sama nosto oli veloitukseton. Eli ei ihan merkityksetön, jos yhtään pidempään olet matkoilla.

  fullsizeoutput_1132_0.jpeg

 5. CashPoint pisteitä kaikista ostoista. Ei siis vain lennoista, vaan ihan kaikesta. Pisteitä kertyy 1% kaikista korttiostoista, 5% halvimmista lentolipuista, 20% kalliimman luokan lipuista. Lisäksi on joitakin yhteistyökumppaneita, joiden palveluista pisteitä myönnetään. Meillä noista käytössä on ollut lähinnä Flypark.Rewardsit esitetään tilillä pisteinä ja yksi piste = 1 NOK (ja NOK = 0,11€ noin suunnilleen). Lähinnähän tuohon valuuttakonversion tarpeeseen törmää lentoja ostaessa,  kuukausittaista hyötyä laskiessa pärjää melko yksinkertaisella prosenttilaskulla.
   
 6. Norwegian maksaa talletustilille tällä hetkellä 1,75% korkoa. Luottokorttiin kuuluu yksi talletustili. Tilillä ei ole nostorajoituksia, eli sinne voi tallettaa ja sieltä voi nostaa rahoja ilman kuluja vaikka joka päivä. Tili on kuitenkin tarkoitettu nimenomaan talletustiliksi, joten sieltä ei voi esim. maksaa laskuja. Lisäksi tililtä nostaminen tapahtuu aina samalle, erikseen ilmoitetulle vastatilille. Mutta tämä nyt ei ole mitenkään monimutkaista, kun ei alunpitäenkään ajattele tiliä käyttelytilinä. Itse olen siirtänyt Norwegianista takaisin päin Nordean tilille ja siirto on näkynyt poikkeuksetta seuraavana arkipäivänä.
   
 7. Lopuksi mainittakoon vielä kortin korko, vaikken nyt mitenkään velvollinen ole sitä korostamaan, koska tämä postaus nyt perustuu ihan vaan omaan kokemukseen  ja mielipiteeseen (sekä julkisilta sivuilta löytyvään informaatioon). Kortin todellinen vuosikorko on melko suolainen; 21,92%. Korko alkaa juoksemaan, mikäli koko luottokorttilaskua ei maksa eräpäivään mennessä. Jos maksaa, korkoa ei tule. Itse käytämme korttia nimenomaan jälkimmäisellä tavalla eli kuittaamme laskut kokonaisuudessaan pois eräpäivään mennessä.

Annan vahvan suosituksen.

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: