GoFatGo – ai säkin oot siinä?

Legendaarinen GoFatGo -dieetti teki näyttävän paluun ja keräsi hetkessä kymmeniä tuhansia innokkaita osallistujia. Viimeisin tieto taisi olla jotain yli 60k. Ihailtava luku ja ihailtava määrä innokkaiden laihduttajien yhteystietoja :), mutta ei mennä siihen, koska noin älykäs markkinoija toimiikin. Ja sanoisin, että jokainen tietonsa luovuttanut saa tästä tuhatkertaisen hyödyn verrattuna vaikkapa sielun myymisestä ääsryhmälle, edellyttäen tietty,  jotta pysyy kuosissa.

No mutta, uteliaana lorttona luovutin minäkin sähköpostiosoitteeni Jutan imperiumin käyttöön, jotta saisin tietää, onko dieettiin tehty päivityksiä. Olen siis aikaan noudattanut tuota sen verran taajaan, että muistin sen joskus jopa ulkoa. Mutta tämä siis ennen Crossfit-aikoja.

No olihan siihen, muistaakseni. En nimittäin pääse (taaskaan) kirjautumaan tuonne Fitfarmin tililleni. Maksavana asiakkaana saattaisi harmittaa, mutta koska ilmainen, kysyin Googlelta.

Mr. G:lta saamani vastaus näytti sen verran tutulta, että uskallan perustaa laskelmani sille. Kiinnosteli meinaan ruokavalion makrot, koska muistelin,  että aika pienellä hiilarimäärällä (ja rasva) mentiin. Ja näinhän se oli. Ohessa dataa (en laita itse dieettiä, koska se on kai vähän niin kuin kielletty. Jokainen voi Googlailla itse jos kiinnostaa);

GoFatGo -kokonaistkalorit / vrk noin 1300 kcal

Go Fat Go -makrot

  • Hiilarit 111,9 g 37%
  • Kuitua 26,9 g
  • Proteiinit 141,5 g 46%
  • Rasva 23,14 g 17%

No onhan se vähän erimoinen kuin omani, jossa syödään se 2000 kcal jakaumalla 40/30/30. Itse en pystyisi noin pienillä hiilareilla menemään, noutaja koittaisi heti ensimmäisen illan jumpassa. Enkä kyllä myöskään noin pienillä kaloreilla, mutta se ei nyt ole pohdintani pointti, enkä takerru siihen.

Pointti on nimittäin se, että tuo dieetti toimii oikeasti kuin tauti (ellet nyt satu olemaan alle 40 kiloinen, sitten voi olla kalorit vähän yläkanttiin). Itselläni lähti silloin aikanaan reilut viisi kiloa kolmessa viikossa, eikä ylipainoa tuolloin juuri merkittävästi ollut. Vähän pullukkuutta, mutta ei muuta. Toinen asia on sitten se, kuinka paljon tuo kolme viikkoa ottaa luonnon päälle, koska tuo kalorimäärä on oikeasti niin pieni, että kolmantena päivänä on ihan helvetillinen nälkä ja sen jälkeen homma on pelkkää taistelua loppuun asti. Ensikertalaiset luulevat nyt tuolla FB-ryhmässä, jotta nälkä ei tule, koska eka päivänä ei meinaa jaksaa syödä kaikkea, mutta kuin väärässä he huomaavat viimeistään keskiviikkoon mennessä tuolloin olleensa.

Mutta sanoisin, että jos selviää loppuun asti, todennäköisesti myös oivaltaa jotain ja ehkäpä, jotain jää ihan lopulliseen käytäntöön. Omalta kohdaltani tuo dieetti stoppasi käytännössä kokonaan aterioiden korvaamisen voileivillä, eivätkä ne ole sinne palanneet, vaikka aikaa on kulunut vuosia ja juustoleipä on edelleen aivan sairaan hyvää. Lisäksi epäilyttävä aamupuuroni on peruja tuolta ajalta. Siihen minulla on aavistuksen perverssi suhde; se on tavallaan jo niin pahaa, että on hyvää.

Mutta ilkeänä ihmisenä odotan malttamattomana, millaisia sävyjä Facebook-ryhmän keskustelu saa, kun jengille alkaa tulla oikeasti nälkä (ja saatan heittää trollin kehiin, jos se uhkaa tyrehtyä liian tylsäksi). Se on helppo huudella rannalta, kun ei ole itse veneessä (ja itkeä sitten kolmen viikon päästä, kun oma painokäyrä on  vaakasuuntainen).

Noh, tänään sain jo yhden etukäteisrankun ilkeydestäni Universumilta (tai sitten meidän ohjelmoijalta); muuten mukava jyystöjumppa, mutta käytännössä kaikki liikkeet oman ruhon liikuttelua vertikaalisessa suunnassa. Voin sanoa, että pullukkaa kiukutti, kun yritti päästä köyttä pitkin kattoon.

Että jos mä sit kuitenkin GFG, eihän se olis kuin kolme viikkoa? Ja viis kiloo ois kuitenkin aika paljon. Melkein koko tavoite. Vähäkö ois sit kevyt jumpata, menis varmaan leuatkin ihan tosta noin vaan. Ei tarttis huilata.

IMG_2630 (1)

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: