Week 1 -ruokapäiväkirja -hittejä ja huteja

Se on jännä, miten syömisen ylöskirjaaminen pistää ryhtiä hommaan. Aloitin  maanantaina nakutelemaan kaikki aterian tunnollisesti FatSectre -sovellukseen ja kas vain, kalorit säilyi balansissa ja makrotkin melko kohdillaan. Kunnes perjantai.Tavoite on pitää kalorimäärä siinä 2000 kcal hujakoilla, ei siis todellakaan mikä kitudieetti, vaan ennemminkin normisyömistä. Homma skulasi perjantaihin asti liki erinomaisesti (lauantai on kesken, sitä ei kande huomioida), mutta perjantain retrolämppärit ja pari lasia viiniä, pajautti pankin sitten punaiselle ihan kunnolla.

fullsizeoutput_10f2

Tuossa pinkissä sarakkeessa on siis syödyt kalori ja vaaleanvihreässä kulutetut. Laskennallinen GDA on 1900 kcal ja siihen tulee sitten päälle treeneissä kulutetut pojot. Ja netto kertoo luonnollisesti kuinka paljon yli taikka alle syömiset menee (GDA + treenikalorit). En tiedä miksei se laske tuolle keskiviikolle mitään, vaikka GDA:n kalorit ylittyy (siinä ei siis ollut treeniä, koska lepopäivä). Mutta yhtä kaikki, vähän ehkä turhan isoilla miinuksilla, mutta tuo ruokamäärä on tuntuneet hyvältä (ei juurikaan nälkää ja jumpat on kulkenut ok), joten jatkan tuolla.

Mitä söin?

En jaksa nyt luetteloida koko viikon safkoja, joten nappasin kahdelta päivältä sovelluksen screenshotit. Ruokailut itsessään noina päivinä meni liki oppikirjan mukaan,  mutta toisena päivänä maistelin vähän suklaata naistenpäivän kunniaksi (noin  puolikkaan levyn grammoissa, näköjään). Mutta suklaa mahtuu kaloreihin, koska tuo linssipata oli sen verran kevyttä apetta.

Ne onnistuneet päivät;

fullsizeoutput_110efullsizeoutput_110dRuokapäiväkirjafullsizeoutput_1109

Kuten huomaatte, määrät mitä syön, ei ole ihan pieniä. Kuvia viime viikon annoksista ei valitettavasti ole, mutta voisin koittaa petrata tässä ensi viikolla. Mutta oikeastaan se pointti, mihin havahduin on se, että sillä on aivan hemmetisti väliä mitä syö. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta ainakin minulle homma realisoituu vasta kun alan kirjaamaan kirjaamaan safkat ylös. Ja hommahan realisoitui sitten perjantaina.

Perjantain ruokapäiväkirjasta mulla ei ole screenshottia, mutta sen sijaan kuvapa on:

fullsizeoutput_10f0
Retro-perjantai

Meillä oli siis iltaruuaksi lämppäreitä. Söin kolme. Ja juma****a, yhdessä tuollaisessa piskuisessa leivässä on liki 400 kcal. Neljäsataa!!! Saman verran kuin niissä viikolla syödyissä lounaissa, joiden tuhoamisen eteen jopa minä jouduin tekemään töitä. Ja lisäksi suurin osa kaloreista tulee tietty rasvasta, mutta se ei ole tässä nyt oleellista.

Pointtini on, lähinnä itselleni siis; rajoja ei juurikaan kannata venyttää, sitä ruuan sisältöä pitää oikeasti tarkkailla. Tai sitten pitää syödä hemmetin vähän, esimerkiksi vain yksi leipä. Ja siihen en pysty. Perjantain kalorit oli yhteensä 2796 kcal eli liki 700 kcal enemmän kuin muina päivinä. Ja söin lounaaksi salaatin, jonka kalorit oli jotain 400 kcal luokkaa.  Lisäksi perjantaina oli ainoastaan tekniikkatreenit, joissa rasittuu lähinnä itsetunto, joten hävisin joka osa-alueella.

Kirjaan viikon opiksi itselleni; ruuan sisältö. Älä venytä rajoja, koska se oikeasti merkkaa. Tämä ei ehkä ole tärkeä heille, jotka pystyvät nipistämään määrästä. Itse en pysty. Koska rrrrrakastan syömistä <3!

Punnitus on maanantaina. Vähän kyllä jännittää.

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: