Noin viikon safkat – eli kuinka paljon saa ruokaa satasella

Ruokakauppailu ei ole kovin korkealla meikäläisen feivoritsihommissa, mutta koska se nyt on kuitenkin hoidettava (Lidl ei valitettavasti vielä tarjoa kauppakassipalvelua), pyrin keskittämään homman kerta viikkoon -tyyppisesti. Päiväksi on valikoitunut perjantai. Ei välttämättä paras mahdollinen, koska moni muukin, mutta sopii omiin aikatauluihin sen verran hyvin, että kerään itseni ja koitan selvitä mahdollisimman vähin vaurioin ulos.

Kuten jo aiemmin kerroin, ostoskorimme on melko vakioitunut ja vaihtelu tulee lähinnä siitä, mitä Lidl keksii laittaa tarjoukseen tai onko jonkin tyyppiset teemaviikot meneillään. No tällä viikollahan oli sitten kolme DeLuxe -tuotetta kahden hinnalla, joten tämä houkutin vähän vääristää ostoksia. Mutta loppu aika normi.

No mitä ostin?

fullsizeoutput_10ed

Satasella saa todistetusti noin yhden korin ja kaksi kassia artikkeleja. Heti päällimmäisenä köllöttää DeLuxe -houkutus; kengurupihvit (3 pakettia, koska tarjous) ja vähän pohjemmalla on piilossa kolme purkkia siianmätiä. Nämä sortumiset kustansivat alennuksien jälkeen noin 30€ eli melko ison osan viikon ruokalaskusta. Mutta jos ei takerruta siihen, vaan katsastetaan loppumateriaali;

fullsizeoutput_10eb

Kas siinä. Tuota se yleensä hyvin pitkälle on. Kahvia, kasviksia, vähän leipää, maitoa, raejuustoa, tonnikalaa jne. Tuolla satsilla me pärjätään viikko. Kananmunia ja lihaa ei tuossa ole, koska ne me haetaan Vaahteranmäeltä (ja riista minun vanhempien pakastimesta). Eli niiden kustannukset tulee tietty viikko-ostosten päälle. Lisäksi meillä on tällä hetkellä vähän kertymään pastimessa, joten siitä syystä tuosta uupuu jotain perussettiä, kuten seitiä ja kalapuikkoja. Broiskua me syödään nykyään todella vähän, koska eettisesti tuotettuna se on aivan järjettömän kallista. Eikä sitä kyllä Lidlistä saakaan, ei sen puoleen.

Tunnustettakoon, että olin edellisenä päivänä hieman ennakoinut eräiden tuotteiden riittävyttä ja kipaissut pakastimeen jokusen hummerin ja ankantissin (nämä yhteensä 64€). Samalla tarjoushaukkamoodissa sain napattua kolme pakettia -30% Nyhtökauraa, joten lasku taisi olla yhteensä noin 70€. Joten ihan oikeasti tällä viikolla on uponnut ruokaan 170€ (mutta DeLuxe -oikaisulla sen satkun).

fullsizeoutput_10ee

Maaliskuun olen tosiaan päättänyt säästää kuitit, jotta näen mitä kaikkea tulee oikeasti ostettua. Lisäksi jos vaan suinkin muistan, koitan napsaista ensi perjantainakin kuvan todisteeksi. DeLuxe -tarjous loppuu onneksi sunnuntaina, joten niiden osalta pitäisi olla turvassa.

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: