Kuuba libre Part 2. Trinidad

Trinidad on noin 360 km Havannasta etelään sijaitseva pikkukaupunki. Internet ilmoittaa kaupungissa olevan liki 70 000 asukasta, mutta mukaan lienee laskettu myös ympäristön maaseudun popula. No, niin tai näin, paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Havannasta Trinidadiin pääsee helpoiten Viazul -busseilla. Siivu kustantaa 25 €/ hlö ja matkaan menee aika tarkkaan 7 tuntia, mutta ainakin itse koimme, jotta kaksi matkustuspäivää olivat kaiken väärti.

Trinidad on Unescon maailmanperintökohde ja auringonlaskun aikaan kaupungilla kävellessä, ei tarvitse miettiä miksi. Paikka on hämmentävän kaunis. Yksi kauneimpia paikkoja missä olen koskaan käynyt.

 

 

Paikka on turistien suosiossa ja tämä näkyy tietenkin sekä hyvässä, että pahassa. Majoitustarjontaa on todella paljon ja liki jokaisen talon kyljessä komeilee Casa Particular -kyltti. Bussin saapuessa asemalle onkin hetken olo kuin karjamarkkinoilla; paikalliset majoittajat yrittävät saada kukin osansa saapuvasta turistivirrasta, välillä jopa turhankin agressiivisesti. Meillä oli majoitus varattu etukäteen, joten koitimme luikkia mahdollismman nopeasti karkuun.  Kotimaijoituksen saa kahdelle hengelle reilulla 20 eurolla.

fullsizeoutput_e70
Casa Lugarda -vahva suositus

Myös ravintolatarjontaa on paljon. Tässä kohtaa kannattaa uskoa suosituksia. Lonely Planetin, Tripadvisorin ja isäntien. Ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Viimeksi mainitutkun tahtovat vähän suosia kavereita laadun edellä. San Jose, El Dorado ja Adita Cafe tarjosivat ainakin ihan kelpo sapuskaa ja varsin kohtuulliseen hintaa (pääruuat 8-15 €). Juomapuolta saa halvimmilla katukojuista, joissa Mojitot ja Daiquiri maksavat 3 CUC, paikallinen bisse 1,5-2 CUC. Drinkit on pahoja, mutta varmasti tiukkoja, bisse peruslageria, ihan kelpo tavaraa.

jdKPzjykQB24G5qkivqAQw

Koska kaupungin infra alkaa olla paikka paikoin liki 500 vuotta vanhaa, on hyvät kengät varsinkin ilta-aikaan ehdoton edellytys. Turismi näkyy ikävä kyllä melkoisena lasinsirumerenä ja koska katuvaloja ei juurikaan ole, riski loukkaantumiseen kasvaa mitä pidemmälle iltaan mennään.

Mitä tehdä?

Paikan suurin anti on ehdottomasti itse kaupunki. Mutta rantaakin löytyy. Reilun 10 kilometrin päässä kaupungista on Ancon Beach, jos haluaa käydä välillä rantalomailemassa. Itse vuokrasimme isännältämme pyörät, mutta helpoiten varmastikin pääsee taksilla. Rannalla on ihan perusturistimeininki, aurinko paistaa ja tarjoilu pelaa. Hieno paikka, ei siinä mitä.

b2O+DdqdRfmOQt%mRtvp8Q

Rantailun lisäksi kävimme junaretkellä vanhassa sokeriruokotehtaassa. Tätä en oikeastaan voi suositella, homma on kallis (15 €) ja niin puhdas turistiretki kun vaan voi olla. Vaikka vanha juna sympaattinen onkin, ei sen viehätys jaksa kantaa puolen päivän retkeä. Eli tämä listalle Dot’s.

xnlNh0K8RZG8qYo5yx962A

Tarjolla olisi ollut myös vesipuotousretkiä ratsain, mutta nämä jäi meiltä väliin nimenomaisesti liikkumismuodon perusteella. Hevoset eivät olleet siinä kunnossa, että olisin suostunut niiden selkään kapuamaan. Muutenkin eläinten ystävän kannattaa varautua siihen, että nälkiintyneitä hevosia on todella paljon, samoin kuin huonokuntoisia kulkukoiria ja -kissoja. Omalla kohdallani nämä olivat ehkä vaikein asia kohdata tällä reissulla.

Tekijä: Sanna R.

Toimistotyöläinen, joka olisi mieluummin hiihtämässä, mutta arvostaa liikaa säännöllistä palkkatuloa ja helppoa elämää lähteäkseen. Rakastaa matkustelua, ruokaa, rockia ja CrossFit:ia, joista viimeisimmässä on auttamattoman huono, mutta koittaa olla välittämättä siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: